Kinesiologitejpning

Förra månad gick jag en kurs i Equine kinesiology taping anordnad av Equine studies. Mycket intressant och lärorikt. Rätt använd stimulerar kinesiologitejpen hästen till att röra sig lite större än vanligt och är ett bra hjälpmedel både vid träning efter skada och vid träning av friska hästar. Tejpen kan användas för att optimera en viss muskelfunktion för att aktivera ”bortglömda” muskler via nervsystemet. Hästarna blir mer symmetriska i sina rörelser, samtidigt som musklerna stimuleras till att jobba mer. Har provat på en av våra travare som ibland fuskar med höger bakben, med bra resultat hon travar bättre.

Vet kin kinesiologitejp ökar mikrocirkulationen och stimulerar fascian. Jag tejpar oftast våra egna hästar för att få mer rörelse i en muskel och för ett bättre lymfflöde. Tejpen kan användas till bl.a. att stödja leder, ligament, senor, ökad cirkulation och avlasta muskelfästen. Jag använder tejpning både som ett komplement till massagen för att öka eller lugna muskelaktivitet och vid enskild behandling, t.ex. stabilisera en led.

Hästar har mycket känsligare hud än vi människor. De reagerar på att en fluga sätter sig på dem, så de svarar bra på tejpning. Tejpen lyfter huden så att lymfvätskan flyter igenom bättre, vilket ökar cirkulationen. Det i sin tur bidrar till att svullnad och smärta minskar och rörligheten ökar. Kinesiotejpning stödjer kroppens egen helande process.

Är din häst halt ska du naturligtvis kontakta en veterinär för utredning. Vill du veta mer, ring eller skicka ett mail till hastrehabnorr@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: