Stel och öm rygg?

Jag träffar ofta på hästar som har en stel och öm rygg, ibland även en diffus rörelsestörning. Hästens rygg är lång, den sträcker sig från nacken till svansen. En mjuk och smidig rygg med bra rörlighet är grunden för en bra koordination och balans. Oavsett om du har ambitionen att tävla eller inte, är en väl fungernade muskulatur viktig.

En stel och öm rygg kan ge olika typer av problem beroende på vilken del av ryggen hästen har ont i. Är inte bogarna rörliga blir steget kortare och ibland stummare. Hästen kan ha problem i sidböjande rörelser åt ena eller båda sidorna. Ländryggsproblem kan vara hormonella, det kan även vara ett bakknä som ger smärta i ländryggen. Spända höfter är ett annat vanligt förekommande problem.

Jag lösgör de spända musklerna med olika former av massage. Vid behov använder jag kinesiotejp för att stärka massagens effekt. För att komma åt de djupare spänningarna använder jag mig av NCS Cryonic, som är en kylbehandling som påverkar nervreceptorerna och aktiverar kroppens egen läkande förmåga.

NCS Cryonic kylbehandling

Djupvågsbehandling är valet när jag känner att hästens fascia är trög. Med hjälp av Atlasbalans djupvågsmaskin skapas harmoniska, vibrerande rörelser i kroppen, som ökar vätskeflödet och cirkulationen. Resultatet jag vill nå är en mer avslappnad och rörligare häst.

OBS! Mina behandlingar ersätter inte veterinärbesök. En halt eller sjuk häst ska alltid kollas upp av en veterinär.

Djupvåg får inte utföras under startdagen.

NCS Cryonic är det 96 timmars karens på.

Du når mig på 072-2279 324 eller per mail hastrehabnorr@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: