Fasia ser ut som ett nät av tusentals tunna sytrådar, liknar ett spindelnät och omsluter varje muskel, ben, nerv, artär och ven, och runt alla våra inre organ inklusive hjärta, lungor, hjärna och ryggmärg. Facian kan klibba ihop och det påverkar vår rörlighet, vi blir stelar och får allt svårare att ta ut rörelserna.

En häst har väldigt mycket bindväv och det är viktigt att det finns ett fritt flöde i fascian då den har stor betydelse för hästens stabilitet, rörlighet och snabbhet. Hästar har stora muskelmassor och med djupvåg når man dem på kort tid. Vågorna vibrerar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar rörlighet och mjukhet samt förbättrar flödet i kroppen.

Hästar har 8 fascialinjer

Travhästar arbetar hårdare än hästar i de flesta andra grenar. De utsätts för mer påfrestningar både när det gäller fart och intensitet. Det är ofrånkomligt att travhästar bygger upp spänningar i kroppen och skaderisken är hög.

Foto: Carina Olofsson

I lopp ligger de på gränsen för sin förmåga. När hästens kropp jobbar på sin högsta nivå kan det skapas en blockering i nervsystemets muskelspolar, som gör att musklerna inte klarar av att släppa sin kontraktion genom endast vila, stretching eller massage. Vävnaderna är ofta för ömma och irriterade för att hästen ska kunna ta emot massage med bra resultat. De svarar däremot bra på djupvågsbehandling då man behandlar smärtan indirekt genom att sätta maskinen där det inte gör ont. En häst utan spänningar i sin muskulatur mår bättre och presterar bättre. Djupvåg används idag inom alla tävlingsdiscipliner med framgång.

Vill du boka en behandling, eller veta mer, ring 072-2279 324 eller skicka ett mail till hastrehabnorr@gmail.com så hör jag av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: